Initiatiefgroep
Moderne Paardentractie
Brandenborchweg 1 7251 MA Vorden
tel. 0575- 559280
info@stockpaard.nl

 
 

Andere Sites... Via deze pagina kan je andere sites bekijken van mensen die zich op de één of andere manier met moderne paardentractie bezighouden. Onderstaand citaat komt van de site van Rural Heritage.


“Dus jij bent een ecologische boer en je denkt dat je het leuk voor elkaar hebt. Je hebt de bestrijdingsmiddelen en kunstmest de deur uitgedaan en zo je kosten verlaagd en het milieu een dienst bewezen. Je krijgt een dubbele prijs voor je producten aan de poort. Maar je hebt een flinke slok brandstof nodig om deze ecologische producten te produceren. Voor mij betekent ‘ecologisch’ ook ‘duurzaam’ in de ware betekenis van het woord. Als we afhankelijk zijn van niet-vernieuwbare energie voor het produceren en distribueren van ons geweldige ecologisch voedsel, stop dan de tractor. Ik wil er af!


Maar je houdt van je airconditioned comfortabele luxe tractor, met al zijn accessoires en je wacht gewoon op de een of andere organisatie die jouw koolzaad wil kopen om er bio-brandstof van te maken, die ze aan je terugverkopen zodat je je tractor duurzaam kunt rijden. Dat wordt wellicht eerder werkelijkheid dan we denken, maar laat ik je vertellen over een andere fantastische mogelijkheid. Het is modulair, loopt op zonne-energie, heeft vier-wielaandrijving met turbo boost, is programmeerbaar met een 340 graden zicht, heeft een groot intern geheugen en ingebouwde intelligentie, is zacht en knuffelbaar, spreekt je niet tegen, start geen aansprakelijkheidsprocedures en eist geen doorbetaalde vakanties, pensioen regelingen, of WW verzekering. Inderdaad, je hebt het goed geraden; het is het bijna vergeten trekpaard.”


Vertaald uit het Engels, origineel © Ken Laing